Blauwe borstjes

Blauwborst / Bluethroath

Vanochtend had ik me voorgenomen om eens te proberen om een Blauwborst naar wens op de foto te zetten. In deze tijd zitten ze vol testosteron waardoor ze helemaal zijn gefocust op het scoren van een vrouwtje om voor nageslacht te zorgen. Hierbij zitten ze vaak boven in de top van bijvoorbeeld een duindoorn of bramenstruik in de buurt van water.

Krooneend / Red-crested Pochard

In een van de meertjes in Meijendel kwam ik drie mannetjes en een vrouwtje Krooneend tegen. Ze wilde zo graag op de foto dat ik even ben gestopt voor een paar plaatjes. In Berkheide zaten verschillende mannetjes Blauwborst al op me te wachten in verschillende duindoorntjes. Nadat ik samen met Rein Genuït heb genoten van een fotogeniek mannetje vervolgde ik mijn tocht.

Blauwborst / Bluethroath

Onderaan de Klip liep een paartje Ooievaars die werkelijk de ene na de andere kikker naar binnen slokten. Nabij vliegveld Valkenburg zat een paartje Zwarte Roodstaarten en een stukje verderop zaten in een slootje vier mannetjes en twee vrouwtjes Zomertaling. Maar de leukste waarneming van de dag moest nog komen in de vorm van een paartje Kerkuilen. Zo vaak kom ik die immers niet tegen.

Ooievaar / White Stork

Kerkuil / Barn Owl

Back To Top